Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
Potrebno je
- 300 g leblebija
- dva čena belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- so
- puna kašika tahinija (susam paste)
Priprema:
Prethodno veče potopite leblebije u vodu. Sutradan ih kuvajte do sat vremena, pa ih preručite u blender, dodajte beli luk i sameljite. Dodajte tahini, so, ulje i limun. Povećavajte ili smanjujte količinu sastojaka, po želji.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)