PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom

Marija Bulić

13:10

U sosu sa 0

Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi

PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Shutterstock

Sveti Jovan je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.

Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje.

Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi.

punjene pečurke Shutterstock
 

Punjene pečurke (mrsne ili posne)

Sastojci:

Za mrsnu verziju:

12 većih šampinjona

100 g krem sira

50 g pavlake

50 g narendanog kačkavalja

1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)

Peršun (sitno seckan)

So i biber po ukusu

Za posnu verziju:

12 većih šampinjona

100 g humusa

50 g sitno seckane crvene paprike

50 g sitno seckane tikvice

So i biber po ukusu

Maslinovo ulje

Priprema pečuraka:

Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte (za posnu verziju koristite samo ako želite dodatni ukus).

Zagrejte rernu na 200 °C.

Priprema fila:

Za mrsnu verziju: Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.

Za posnu verziju: Pomešajte humus, sitno seckanu crvenu papriku, tikvice i naseckane drške pečuraka (po želji). Dodajte so i biber po ukusu.

Punjenje pečuraka:

Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.

Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju (za mrsnu verziju).

Serviranje:

Punjene pečurke poslužite tople kao predjelo ili dodatak glavnom jelu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading