PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi

Sveti Jovan je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.
Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje.
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi.
Shutterstock
Punjene pečurke (mrsne ili posne)
Sastojci:
Za mrsnu verziju:
12 većih šampinjona
100 g krem sira
50 g pavlake
50 g narendanog kačkavalja
1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
Peršun (sitno seckan)
So i biber po ukusu
Za posnu verziju:
12 većih šampinjona
100 g humusa
50 g sitno seckane crvene paprike
50 g sitno seckane tikvice
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Priprema pečuraka:
Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte (za posnu verziju koristite samo ako želite dodatni ukus).
Zagrejte rernu na 200 °C.
Priprema fila:
Za mrsnu verziju: Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.
Za posnu verziju: Pomešajte humus, sitno seckanu crvenu papriku, tikvice i naseckane drške pečuraka (po želji). Dodajte so i biber po ukusu.
Punjenje pečuraka:
Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.
Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju (za mrsnu verziju).
Serviranje:
Punjene pečurke poslužite tople kao predjelo ili dodatak glavnom jelu.
BONUS VIDEO:

SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.

DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju

RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)