POSNI BEŠAMEL SOS Savršen uz lazanje sa pečurkama i ribu, ukusom je nadmašio i original

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Dodaće na ukusu svakom jelu.

bešamel sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, kokosovo, palmino, pirinčano)
  • 70 g margarina 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/3 kašičice muskatnog oraščića

Priprema

Posno mleko sipajte u šerpu pa kuvajte i sklonite sa strane, pre nego što krene da vri. Zatim istopite margarin u drugoj šerpi pa dodajte brašno i pržite dva minuta, neprestano mešajući. Na kraju, dodajte toplo mleko i začine, pa uz neprestano mešanje, kuvajte dok se ne zgusne. Vaš posni bešamel sos je gotov. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading