Samo zamislite miris sočnih i hrskavih bataka i sigurno će vam krenuti voda na usta. A ovi naši recepti su baš takvi, pa koji god da odaberete nećete pogrešiti. Uživanje zagarantovano
Potrebno je
4 pileća bataka sa karabatacima, so, biber, 2 kašike putera, ulje, 200 g crnog luka, 2 šargarepe, 2 paprike, 4 ljute papričice, 2 čena belog luka, 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata, po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)