Osvaja ukusom, a napravićete ga za manje od minut.
![holandez sos](/data/images/2024-01-22/74662_holandez-sos-1-smanjena-1757867675_f.jpg?timestamp=1705878000)
Potrebno je
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunovog soka
- 110 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- prstohvat mlevene ljute paprike prema želji
Priprema:
Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli štapnim mikserom. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca, polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
SAVRŠEN HOLANDEZ SOS Gotov je za samo 60 sekundi, a bolji niste probali
Holandez sos od sada možete da napravite za samo 1 minut. Bićete oduševljeni ukusom.
![holandez](/data/images/2022-05-17/27965_majone_f.jpeg)
HOLANDEZ SOS Sličan majonezu, od sada ga napravite za samo 1 minut
Ako kuvate predugo, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Teško se pravio ali više ne.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
GORDANINA ŠEHERZADA BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Ne peče se i gotova začas, a neodoljiva
Napravite ovu čarobnu nepečenu poslasticu po receptu Gordane Jovanović iz Rume.
Komentari (0)