DANIJELINA BANANA SPLIT TORTA Gotova za 20 minuta a ne peče se, lagana i osvežavajuća
Napravite ovu nežnu, laganu tortu s bananama po receptu Danijele Bobar iz Inđije
Piše: Ivana Pavlović
Ako volite voćne torte, ovu ćete obožavati. Lagana i kremasta, idealna je za sve prilike ili kada vam se prijede nešto slatko. Recept za ovu neodoljivu poslasticu dala nam je Danijela Bobar iz Inđije, autorka instagram-stranice „tajna moje kuhinjice“. Pošto se ne peče, biće gotova začas, a nestaće sa stola još brže.
Danijela voli da kuva odmalena, i iako joj to nije profesija, hobi je kome se najčešće vraća svakodnevno. Ideju da podeli svoje recepte s drugima dobila je 2020. godine, a sada je to mala zajednica koja se međusobno podržava i stiče nova iskustva.
Kada ste prvi put čuli za ovaj recept, gde ste ga probali?
- Za ovaj recept sam prvi put čula slučajno preko Instagrama .Oduševila sam se na prvi pogled. Toliko mi se dopao recept, da sam odlučila odmah da napravim. Inače, obožavam kremaste torte i kolače i nisam se pokajala, jer je torta zaista predobra i preukusna.
Ako biste pravili ovu tortu s drugim sastojcima, s čim bi to bilo?
- Preporučila bih da se napravi sa jagodama. To bi bila top kombinacija.
Kada bi vas neko pitao da mu rečima opišete ukus, kako biste ga opisali?
- Prava, nežna kremasta princeza. Svaki zalogaj je poseban doživljaj. Kremasta fantazija za koju će vam svako tražiti recept!
Kada i kako je počela vaša ljubav prema kuvanju?
- Ljubav prema kuvanju mora biti glavni sastojak da bi jelo uspelo. Hrana je ljubav. Odmalena sam volela da provodim vreme u kuhinji i da posmatram starije kako pripremaju hranu. Od tada pa do danas nikada nisam prestala da uživam u kuvanju.
Da li vam je kuvanje hobi ili profesija?
- Kuvanje je moj hobi. Obožavam da kuvam. Iz svog primera znam da je kuvanje jedna lepa i maštovita stvar. Lepota kuvanja je u tome što kada se čovek prepusti svojoj mašti, kada jelo koje napravi bude gotovo, onda dobijemo pozitivne rezultate. Najpre, uradili smo nešto korisno i lepo i pripremili jelo koje može biti i ukusno i zdravo i bez raznih veštačkih dodataka.
Koje je vaše omiljeno jelo?
- Moje omiljeno jelo su lovačke šnicle. Pohovana šnicla sa pire ili pečenim krompirom jedno je od naših omiljenih jela koje često krasi porodičnu trpezu. Sočno meso koje se topi u ustima .
Koje jelo ne volite da pravite?
- Jelo koje ne volim da jedem, a ni da pravim je kuvani brokoli. Ima neki specifičan i ukus i miris i nikada me nije privlačilo .
Banana split torta
Sastojci:
Za podlogu :
300 g mlevenog keksa
120 g margarina
50 g čokolade za kuvanje
5 kašika mleka
Za kremu:
3 banane
2 pudinga od vanile
7 dl mleka
150 g šećera
150 g margarina
Za dekoraciju :
350 g slatke pavlake
50 g čokolade
2 kašike ulja
listići badema
Priprema
U veću posudi stavite mleko, margarin i čokoladu otopljenu na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte keks. Ako je smesa previše suva, dodajte još malkice mleka. Kalup premažite uljem. Lepo, ravnomerno rasporedite smesu rukama, onda možete nekim ravnim predmetom. Stavite u frižider da se stegne. U veću šerpu stavite mleko za puding, a prethodno odvojte malo mleka da puding razmutite. Ukuvajte puding onako kako inače kuvate, pa u vreo dodajte 150 g margarina. Izgnječite viljuškom 3 banane, dodajte 3 kašike vrućeg pudinga. Lepo promešajte i sipajte preko keksa. Lepo rasporedite, zatim preko premažite puding. Ostavite par sati da se lepo stegne u frižideru. Kad se stegne, umutite slatku pavlaku i preko pudinga premažite. Istopite čokoladu i dekorišite listićima badema.
Možda vas zanima:
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)