DANIJELINA BANANA SPLIT TORTA Gotova za 20 minuta a ne peče se, lagana i osvežavajuća
Napravite ovu nežnu, laganu tortu s bananama po receptu Danijele Bobar iz Inđije
Piše: Ivana Pavlović
Ako volite voćne torte, ovu ćete obožavati. Lagana i kremasta, idealna je za sve prilike ili kada vam se prijede nešto slatko. Recept za ovu neodoljivu poslasticu dala nam je Danijela Bobar iz Inđije, autorka instagram-stranice „tajna moje kuhinjice“. Pošto se ne peče, biće gotova začas, a nestaće sa stola još brže.
Danijela voli da kuva odmalena, i iako joj to nije profesija, hobi je kome se najčešće vraća svakodnevno. Ideju da podeli svoje recepte s drugima dobila je 2020. godine, a sada je to mala zajednica koja se međusobno podržava i stiče nova iskustva.
Kada ste prvi put čuli za ovaj recept, gde ste ga probali?
- Za ovaj recept sam prvi put čula slučajno preko Instagrama .Oduševila sam se na prvi pogled. Toliko mi se dopao recept, da sam odlučila odmah da napravim. Inače, obožavam kremaste torte i kolače i nisam se pokajala, jer je torta zaista predobra i preukusna.
Ako biste pravili ovu tortu s drugim sastojcima, s čim bi to bilo?
- Preporučila bih da se napravi sa jagodama. To bi bila top kombinacija.
Kada bi vas neko pitao da mu rečima opišete ukus, kako biste ga opisali?
- Prava, nežna kremasta princeza. Svaki zalogaj je poseban doživljaj. Kremasta fantazija za koju će vam svako tražiti recept!
Kada i kako je počela vaša ljubav prema kuvanju?
- Ljubav prema kuvanju mora biti glavni sastojak da bi jelo uspelo. Hrana je ljubav. Odmalena sam volela da provodim vreme u kuhinji i da posmatram starije kako pripremaju hranu. Od tada pa do danas nikada nisam prestala da uživam u kuvanju.
Da li vam je kuvanje hobi ili profesija?
- Kuvanje je moj hobi. Obožavam da kuvam. Iz svog primera znam da je kuvanje jedna lepa i maštovita stvar. Lepota kuvanja je u tome što kada se čovek prepusti svojoj mašti, kada jelo koje napravi bude gotovo, onda dobijemo pozitivne rezultate. Najpre, uradili smo nešto korisno i lepo i pripremili jelo koje može biti i ukusno i zdravo i bez raznih veštačkih dodataka.
Koje je vaše omiljeno jelo?
- Moje omiljeno jelo su lovačke šnicle. Pohovana šnicla sa pire ili pečenim krompirom jedno je od naših omiljenih jela koje često krasi porodičnu trpezu. Sočno meso koje se topi u ustima .
Koje jelo ne volite da pravite?
- Jelo koje ne volim da jedem, a ni da pravim je kuvani brokoli. Ima neki specifičan i ukus i miris i nikada me nije privlačilo .
Banana split torta
Sastojci:
Za podlogu :
300 g mlevenog keksa
120 g margarina
50 g čokolade za kuvanje
5 kašika mleka
Za kremu:
3 banane
2 pudinga od vanile
7 dl mleka
150 g šećera
150 g margarina
Za dekoraciju :
350 g slatke pavlake
50 g čokolade
2 kašike ulja
listići badema
Priprema
U veću posudi stavite mleko, margarin i čokoladu otopljenu na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte keks. Ako je smesa previše suva, dodajte još malkice mleka. Kalup premažite uljem. Lepo, ravnomerno rasporedite smesu rukama, onda možete nekim ravnim predmetom. Stavite u frižider da se stegne. U veću šerpu stavite mleko za puding, a prethodno odvojte malo mleka da puding razmutite. Ukuvajte puding onako kako inače kuvate, pa u vreo dodajte 150 g margarina. Izgnječite viljuškom 3 banane, dodajte 3 kašike vrućeg pudinga. Lepo promešajte i sipajte preko keksa. Lepo rasporedite, zatim preko premažite puding. Ostavite par sati da se lepo stegne u frižideru. Kad se stegne, umutite slatku pavlaku i preko pudinga premažite. Istopite čokoladu i dekorišite listićima badema.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)