NAJBOLJI SOS ZA BEČKE ŠNICLE Donosimo vam recept kafanskih majstora, biće sočne i slasne
Pravi se brzo i lako, a dodaće na ukusu.
Potrebno je
- 1/4 šolje belog suvog vina
- 2 kašike svežeg soka od limuna
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 6 kašika putera
- 2 kašike iseckanog peršuna
Priprema
Ostavite ulje u kome su se pržile šnicle. Dodajte vino i limunov sok pa stavite oko 3 minuta, na srednjoj temperaturi. Dodajte pavlaku i ostavite da struji oko minut, dok ne ispari polovina tečnosti. Onda skinite sa ringle i dodajte puter, tri puta po dve kašike, uz neprestano mešanje. Dodajte seckan peršun. Prelijte šnicle sosom, pa ih dekorišite kriškama limuna. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
SOS OD BIBERA Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa, a uspeće BAŠ svima
Nije potrebno vremena ni truda za pripremu, a dodaće šmek svakom jelu, naša preporuka je da ga dodate bifteku.
MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima
Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
Komentari (0)