OSLIĆ NA MANASTIRSKI NAČIN Toliko je sočan i mekan da se bukvalno topi u ustima
Probajte ribu na manastirski način. Ukus je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok. Pratite recept i uživajte!
3 parčeta oslića
1 glavica belog luka
suncokretovo ulje
svež peršun
suvi začini
origano, bosiljak, mirođija
maslinovo ulje
Priprema:
1. Suvi začini se izmešaju pa se riba isečena na parčiće dobro prelije njima i ostavi da odstoji dva sata u frižideru. Zatim se stavlja u pleh na papir za pečenje i preliva uljem (po kašicica na svako parče).
2. Tepsiju prekriti aluminijumskom folijom i peći oko pola sata na 200 stepeni, zatim foliju skinuti i peći još oko 15 minuta.
3. U činiju staviti dosta iseckanog belog luka i peršuna, maslinovog ulja i soli, pa sve to preliti preko vrele ribe.
4. Vratiti foliju na ribu i ostaviti da odstoji dok se riba ne umlači da upije ukuse.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)