POSNA PITA SA PEČURKAMA Sočna, zasitna i odlična je za dane posta
Odlična je za dane posta.
Posna pita sa pečurkama je sočna, zasitna i odlična za dane posta.
Sastojci:
- 550 g kora za pitu
- 550 g sampinjona
- 2 praziluka
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
- 120 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 250 g brašna
- 200 g griza
- 1 kesica praška za peciv
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kako biste napravili pitu sa pečurkama, sitno iseckajte praziluk i pržite ga na vrelom ulju. Kada omekša dodajte sitno seckane šampinjone, so, biber i mešavinu suvih začina i pržite dok ne ispari tečnost. Ostavite da se malo prohladi.
Mikserom napravite smesu od kisele vode, ulja, brašna, soli, griza i praška za pecivo. Tri kore premazujte u tanjem sloju, pa na početku treće poređajte fil u debljem sloju. Savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)