POSNA PITA SA PEČURKAMA Sočna, zasitna i odlična je za dane posta
Odlična je za dane posta.
![pita](/data/images/2024-12-11/108582_shutterstock-1129491824_f.jpg?timestamp=1733871600)
Posna pita sa pečurkama je sočna, zasitna i odlična za dane posta.
Sastojci:
- 550 g kora za pitu
- 550 g sampinjona
- 2 praziluka
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
- 120 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 250 g brašna
- 200 g griza
- 1 kesica praška za peciv
- 1 kašičica soli
Priprema:
Kako biste napravili pitu sa pečurkama, sitno iseckajte praziluk i pržite ga na vrelom ulju. Kada omekša dodajte sitno seckane šampinjone, so, biber i mešavinu suvih začina i pržite dok ne ispari tečnost. Ostavite da se malo prohladi.
Mikserom napravite smesu od kisele vode, ulja, brašna, soli, griza i praška za pecivo. Tri kore premazujte u tanjem sloju, pa na početku treće poređajte fil u debljem sloju. Savijte krajeve ka unutra i uvijte u rolat.
![namaz od avokada](/data/images/2025-01-20/111710_shutterstock-2139263967_f.jpg)
NEODOLJIVI NAMAZ OD AVOKADA Aromazičan i ukusan, prste da poližete
Mažite na parče hleba i uživajte.
![kokos čizkejk](/data/images/2024-07-12/93850_kokos-cizkejk-2184610625_f.jpg)
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
![salata](/data/images/2024-12-13/108778_shutterstock-1128930278_f.jpg)
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
![burger](/data/images/2024-12-13/108771_shutterstock-1705570963_f.jpg)
BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
![kolač](/data/images/2024-12-12/108668_shutterstock-1827633275_f.jpg)
POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
Komentari (0)