KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.
Potrebno je:
- 60 g putera
- 2 grančice majčine dušice
- 100 g crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dcl pavlake
- 5 dcl vode
- so
- beli biber u prahu
Priprema:
Karfiol operite pa ga podelite na cvetove. U jednu šerpu sipajte maslinovo ulje pa dodajte puter i otopite. Zatim dodajte sitno seckan beli i crni luk i majčinu dušicu, pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte cvetove karfiola i pržite 10 minuta na tihoj vatri, pa umešajte pavlaku i vodu i kuvajte, sve dok ne omekša. Posolite, pouljite i pobiberite, pa usitnite u blenderu dok ne dobijete kremastu smesu. Prebacite u činiju pa dekorišite cvetovima karfiola. Na kraju, krem čorbu pospite peršunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)