POSNA SALATA SA MAKARONAMA Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj
Fenomenalna i slasna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 230 g makarona
- 2 celera, sitno iseckana
- pola srednje crvene paprike
- 1/4 malog crvenog luka
- 60 g seckanih krastavčića
- 60 g sitno naseckane sveže mirođije
Za preliv:
- 240 g veganskog majoneza
- 2 kašike soka od kiselih krastavaca
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice soli
- veći prstohvat crnog bibera
- prstohvat belog luka u prahu
Priprema:
Skuvajte makarone po uputstvu sa pakovanja. Onda ih dobro isperite hladnom vodom pa dodajte u veliku činiju pa prelijte kašičicom maslinovog ulja. Dobro promešajte pa dodajte crvenu papriku, celer, mirođiju, kisele krastavce i crveni luk. U jednoj posudi umutite veganski majonez, sok od kiselih krastavaca, jabukovo sirće, šećer, senf i so, da dobijete preliv. Sipajte preliv preko makarona pa dobro promešajte. Ostavite salatu bar pola sata u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA SALATA SA PASULJEM Slasna i sočna, prste da poližete
Gotova očas posla, a super ide uz razna jela.
SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
SALATA SA MAKARONAMA Osvežavajuće predjelo savršeno za slavku ili svečanu trpezu
Gotova začas a osvojiće vam sva čula.
POSNA SALATA IZ SLOJEVA Po ruskom receptu, neverovatno ukusna i slasna
Napravite ovu slasnu salatu za slavsku trpezu i bićete oduševljeni. Dekorativno veoma zanimljiva, iz slojeva, a svaki zalogaj je sve bolji. Pritom je posna.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)