VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

Potrebno je:
Za koru
- 1 šolja badema
- 2 supene kašike sirupa od agavea
- 2 kafene kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kafene kašičice himalajske soli
- 1 supena kašika kokosovog ulja
Za krem:
- 1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog
- kokosov krem
- 1/4 šolje sirupa od agavea
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 2 kafene kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
Bademe usitnite u blenderu. Dodajte agavin sirup, vanilin ekstrakt i mutite sve dok ne dobijete gustu smesu. U kalup premazan kokosovim uljem izlijte smesu, pa ostavite u frižideru. Prethodno veče stavite kokosovo mleko u frižider da se voda odvoji od krema. Potpite indijski orah u vodi najmanje dva sata. U blender stavite indijski orah pa blendajte sve dok ne dobijete puter. Dodajte kokosov krem pa mutite još 2 minuta. Dodajte sirup od agave, pa mutite, dodajte vanilin ekstrakt, mutite, dodajte kokosovo ulje, pa opet mutite. Na kraju, treba da dobijete kremastu beličastu smesu. Preko kore u kalupu premažite pripremljeni krem. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:

VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI MUS Vazdušasto kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Kremasta i lagana, pravi raj za nepca.

HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.

KREMASTI POTAŽ OD SREMUŠA Krepi organizam u trenu, a idealan prolećni obrok
Služite uz krutone.

NAMAZ OD AVOKADA Zdrav i ukusan, super kao brza užina uz parče hleba
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji
Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.
Komentari (0)