VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima

Ivana Pavlović

11:30

Zdravi zalogaji 0

Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

veganska torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru

  • 1 šolja badema
  • 2 supene kašike sirupa od agavea
  • 2 kafene kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kafene kašičice himalajske soli
  • 1 supena kašika kokosovog ulja

Za krem:

 

  • 1 šolja indijskog oraha, sirovog ili prženog 
  • kokosov krem
  • 1/4 šolje sirupa od agavea
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  • 2 kafene kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

Bademe usitnite u blenderu. Dodajte agavin sirup, vanilin ekstrakt i mutite sve dok ne dobijete gustu smesu. U kalup premazan kokosovim uljem izlijte smesu, pa ostavite u frižideru. Prethodno veče stavite kokosovo mleko u frižider da se voda odvoji od krema. Potpite indijski orah u vodi najmanje dva sata. U blender stavite indijski orah pa blendajte sve dok ne dobijete puter. Dodajte kokosov krem pa mutite još 2 minuta. Dodajte sirup od agave, pa mutite, dodajte vanilin ekstrakt, mutite, dodajte kokosovo ulje, pa opet mutite. Na kraju, treba da dobijete kremastu beličastu smesu. Preko kore u kalupu premažite pripremljeni krem. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading