ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji
Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.
Potrebno je:
- 1 vanilin štapić
- 200 g ovsene kaše
- 1 kašica cimeta
- narendani muskatni oraščić
- šaka lešnika
- šaka badema
- 1/2 kruške, iseckane
- šaka suvog grožđa
- 500 ml mleka
- 6 punih kašika žutog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kašu sa štapićem vanile, cimetom, muskatnim oraščićem, lešnicima, bademima, kruškom i suvim grožđem. Sipajte mleko, pa promešajte i ostavite u frižideru tokom noći. Stavite u vatrostalnu posudu, pa odgore narendajte muskatnog oraha.Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite obilno žutim šećerom. Vratite u rernu i dopecite još tri do četiri minuta.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)