ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji

Ivana Pavlović

15:00

Zdravi zalogaji 0

Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.

zapečena kaša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 vanilin štapić
  • 200 g ovsene kaše
  • 1 kašica cimeta
  • narendani muskatni oraščić
  • šaka lešnika
  • šaka badema
  • 1/2 kruške, iseckane
  • šaka suvog grožđa
  • 500 ml mleka
  • 6 punih kašika žutog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kašu sa štapićem vanile, cimetom, muskatnim oraščićem, lešnicima, bademima, kruškom i suvim grožđem. Sipajte mleko, pa promešajte i ostavite u frižideru tokom noći. Stavite u vatrostalnu posudu, pa odgore narendajte muskatnog oraha.Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite obilno žutim šećerom. Vratite u rernu i dopecite još tri do četiri minuta. 

 

 

Komentari (0)

Loading