Vege punjene paprike: Jedinstvena kombinacija ukusa sočiva i sezonskog povrća
Čak iako preferirate paprike punjene mesom, obavezno probajte i ovu vege varijantu. Mi uopšte nemamo sumnju da će vam se ovo jelo dopasti baš kao i nama
Vege punjene paprike
Sastojci:
- 100 g zelenog sočiva
- 2 žute paprike
- 2 crvene paprike
- 1 praziluk
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 krompira
- 4 čena belog luka
- 800 g paradajz pelata
- 1 kašika jakog kečapa
- maslinovo ulje
- so, biber
- bosiljak
Priprema:
Crni i beli luk te praziluk iseckajte i dinstajte na ulju. Kad zacakle, dodajte pelat, kečap, rendanu šargarepu i malo bosiljka. Dobro promešajte pa dolijte povrtnim bujonom u meri prema željenoj gustini. Sočivo koje se natopilo preko noći skuvajte i cedite. Dodajte rendani krompir, začinite, a na kraju dodajte nekoliko kašika sosa od paradajza. Tom smesom punite paprike. Na vrh sipajte po još malo paradajz sosa, a ostatak ulijte u vatrostalnu posudu. Ubacite paprike i pecite na 200 stepeni 60 minuta.
PRIJATNO!
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)