RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
Sastojci:
1 kg mlevene ribe
5 kašika prezli
2 kašike začina za riblju čorbu
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika suvog začina
1 kašičica bibera
1 kašika suvog peršunovog lista
1 prstohvat sode bikarbone
Priprema:
U odleđenu ribu dodajte sve sastojke i umesite rukom kompaktnu smesu. Oblikujte dlanovima prvo lopticu željene veličine, a zatim od nje napravite pljeskavicu vodeći računa da cela bude iste debljine. Pržite ih na malo zagrejanog ulja sa obe strane na srednjoj vatri dok ne dobiju braon boju.
Možda vas zanima:
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
PREDLOG ZA RUČAK Začinjena riba iz rerne, zdravo jelo koje će biti na stolu za pola sata
Savršen letnji obrok za celu porodicu.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
IDEJA ZA RUČAK Paprike punjene heljdom su toliko ukusne da nećete primetiti da su bez mesa!
Probajte malo drugačije punjene paprike, dopašće vam se sigurno.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)