SUPER TRIK Kako da vam se jagode ne pokvare posle dva dana
Otkrivamo trik koji će vam pomoći da jagode ostanu sveže i čvrste kao da ste ih tek kupili.
Sa šlagom, šećerom ili bez dodatka, jagode su savršeno osveženje i vrlo su zdrave. Zato je šteta da ih bacite posle dva dana jer su počele da trule. U činiju sipajte pola šolje alkoholnog sirćeta i 2,5 šolje vode i potopite jagode na 4-5 minuta. Sirće će ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje. Ne brinite – jagode neće mirisati na sirće! Dobro ih isperite i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider. Danima će biti sveže!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)