OVO MORATE DA PROBATE Paradajz salata sa začinskim biljem osvežava, a ima poseban šmek

Vesna Vukadinović

11:00

Zdravi zalogaji 0

Poslužite uz sva jela.

OVO MORATE DA PROBATE Paradajz salata sa začinskim biljem osvežava, a ima poseban šmek
Shutterstock

Sastojci:

4 paradajza

1 crveni luk

Preliv:

½ kašičice suvog bosiljka

½ kašičice suvog ruzmarina

½ kašičice majčine dušice

½ kašičice peršuna

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika balzamiko sirćeta

1 kašičica soli

Priprema:

Paradajz iseći na kolutove. U činiji pomešati so, sirće, ulje, iseckan luk i sve začine (ako imate sveže, stavite njih, biće ukusnije). Na tanjir poređati red kolutova poaradajza, pa posuti prelivom, zatoim drugi red paradajza, pa posuti prelivom i tako redom dok sve ne potrošite. Lakša varijanta je ako paradajz isečete na kriške i pomešate sa prelivom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading