OVO MORATE DA PROBATE Paradajz salata sa začinskim biljem osvežava, a ima poseban šmek
Poslužite uz sva jela.
Sastojci:
4 paradajza
1 crveni luk
Preliv:
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice suvog ruzmarina
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice peršuna
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašičica soli
Priprema:
Paradajz iseći na kolutove. U činiji pomešati so, sirće, ulje, iseckan luk i sve začine (ako imate sveže, stavite njih, biće ukusnije). Na tanjir poređati red kolutova poaradajza, pa posuti prelivom, zatoim drugi red paradajza, pa posuti prelivom i tako redom dok sve ne potrošite. Lakša varijanta je ako paradajz isečete na kriške i pomešate sa prelivom.
Možda vas zanima:
KAO MEZE, PRILOG ILI NAMAZ Urnebes salata je nezaobilazna na svečanoj trpezi
Ako volite mnogo ljuto, dodajte više te mlevene paprike, a manje slatke.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Tri sastojka su dovoljna za savršen ukus, a gotova za 15 minuta
Odlično ide uz jela od mesa.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Komentari (0)