OVO MORATE DA PROBATE Paradajz salata sa začinskim biljem osvežava, a ima poseban šmek
Poslužite uz sva jela.
Sastojci:
4 paradajza
1 crveni luk
Preliv:
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice suvog ruzmarina
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice peršuna
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašičica soli
Priprema:
Paradajz iseći na kolutove. U činiji pomešati so, sirće, ulje, iseckan luk i sve začine (ako imate sveže, stavite njih, biće ukusnije). Na tanjir poređati red kolutova poaradajza, pa posuti prelivom, zatoim drugi red paradajza, pa posuti prelivom i tako redom dok sve ne potrošite. Lakša varijanta je ako paradajz isečete na kriške i pomešate sa prelivom.
Možda vas zanima:
KAO MEZE, PRILOG ILI NAMAZ Urnebes salata je nezaobilazna na svečanoj trpezi
Ako volite mnogo ljuto, dodajte više te mlevene paprike, a manje slatke.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Tri sastojka su dovoljna za savršen ukus, a gotova za 15 minuta
Odlično ide uz jela od mesa.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)