OVO MORATE DA PROBATE Paradajz salata sa začinskim biljem osvežava, a ima poseban šmek
Poslužite uz sva jela.
Sastojci:
4 paradajza
1 crveni luk
Preliv:
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice suvog ruzmarina
½ kašičice majčine dušice
½ kašičice peršuna
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
1 kašičica soli
Priprema:
Paradajz iseći na kolutove. U činiji pomešati so, sirće, ulje, iseckan luk i sve začine (ako imate sveže, stavite njih, biće ukusnije). Na tanjir poređati red kolutova poaradajza, pa posuti prelivom, zatoim drugi red paradajza, pa posuti prelivom i tako redom dok sve ne potrošite. Lakša varijanta je ako paradajz isečete na kriške i pomešate sa prelivom.
Možda vas zanima:
KAO MEZE, PRILOG ILI NAMAZ Urnebes salata je nezaobilazna na svečanoj trpezi
Ako volite mnogo ljuto, dodajte više te mlevene paprike, a manje slatke.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Tri sastojka su dovoljna za savršen ukus, a gotova za 15 minuta
Odlično ide uz jela od mesa.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)