Puding od čija semenki i mača praha s dodatkom jagoda ima zadatak da vas obori s nogu. Izdržite!

Ivana Vujnović

17:00

Zdravi zalogaji 0

Postoji mnogo razloga da volite čija semenke i još toliko načina da poslužite čijapuding koji će biti izvrstan doručak ili desert nakon glavnog jela. Mača prah je poznat zbog svog izuzetnog ukusa i izvrsnih lekovitih svojstava.

čija
Shutterstock

 

Čija puding s jagodama i mačom

Sastojci za puding:

350 ml mleka po izboru

2 kašike javorovog sirupa

1 kašičica ekstrakta vanile

1-2 kašičice mača praha

80 g čija semena

Sastojci za fil od jagoda:

250 g jagoda

2 kašičice limunovog soka

2 kašičice javorovog sirupa

Priprema:

Pomešajte mleko, javorov sirup, ekstrakt vanile i mača prah u činiji. Mešajte da razbijte grudvice. Možete i da blendirate. Dodajte čija semenke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi 10minuta, dobro promešajte, podelite u male činije i stavite u frižider na sat vremena, idealno preko noći. Čija puding treba da bude gust i kremast, po potrebi dodajte još čija semenki, promešajte i vratite u frižider na još sat . Operite, očistite i isecite jagode na četvrtine. Dodajte jagode, limunov sok i javorov sirup u mali tiganj na srednje jakoj vatri. Nakon što se smesa zagreje, smanjite vatru i izgnječite jagode drvenom kašikom. Nastavite sa kuvanjem još 10 minuta. Uklonite s vatre i sačekajte da se ohladi. Ohlađene jagode podelite u činije i poslužite!

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading