Puding od čija semenki i mača praha s dodatkom jagoda ima zadatak da vas obori s nogu. Izdržite!
Postoji mnogo razloga da volite čija semenke i još toliko načina da poslužite čijapuding koji će biti izvrstan doručak ili desert nakon glavnog jela. Mača prah je poznat zbog svog izuzetnog ukusa i izvrsnih lekovitih svojstava.
Čija puding s jagodama i mačom
Sastojci za puding:
350 ml mleka po izboru
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica ekstrakta vanile
1-2 kašičice mača praha
80 g čija semena
Sastojci za fil od jagoda:
250 g jagoda
2 kašičice limunovog soka
2 kašičice javorovog sirupa
Priprema:
Pomešajte mleko, javorov sirup, ekstrakt vanile i mača prah u činiji. Mešajte da razbijte grudvice. Možete i da blendirate. Dodajte čija semenke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi 10minuta, dobro promešajte, podelite u male činije i stavite u frižider na sat vremena, idealno preko noći. Čija puding treba da bude gust i kremast, po potrebi dodajte još čija semenki, promešajte i vratite u frižider na još sat . Operite, očistite i isecite jagode na četvrtine. Dodajte jagode, limunov sok i javorov sirup u mali tiganj na srednje jakoj vatri. Nakon što se smesa zagreje, smanjite vatru i izgnječite jagode drvenom kašikom. Nastavite sa kuvanjem još 10 minuta. Uklonite s vatre i sačekajte da se ohladi. Ohlađene jagode podelite u činije i poslužite!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Komentari (0)