CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
Iako se čini kao veoma jednostavna priprema oveg jela, ljudi svejedno greše u pripremaju. Evo saveti kako da se pirinač skuva na pravi način.
Prvo i osnovno, nikako ne stavljajte pirinač u hladnu vodu jer će biti gnjecav i lepljiv. Umesto toga, prvo ga prepržite ga malo na ulju. U drugom loncu stavite vodu da ključa, pa tek sipajte preko pirinča. Odmah ga začinite i mešajte sve dok voda skroz ne ispari. Dodajte ostatak vode, pa pustite da krčka na laganoj vatri 25 minuta. Za kraj dodajte par kapljica limuna i malo putera.
Takođe, veoma je važno paziti na samu razmeru pirinča i vode, tako da na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
Komentari (0)