CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana

Jelena Vukelić

19:00

Zdravi zalogaji 0

Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?

pirinač
Shutterstock

Iako se čini kao veoma jednostavna priprema oveg jela, ljudi svejedno greše u pripremaju. Evo saveti kako da se pirinač skuva na pravi način. 

Prvo i osnovno, nikako ne stavljajte pirinač u hladnu vodu jer će biti gnjecav i lepljiv. Umesto toga, prvo ga prepržite ga malo na ulju. U drugom loncu stavite vodu da ključa, pa tek sipajte preko pirinča. Odmah ga začinite i mešajte sve dok voda skroz ne ispari. Dodajte ostatak vode, pa pustite da krčka na laganoj vatri 25 minuta. Za kraj dodajte par kapljica limuna i malo putera.

Takođe, veoma je važno paziti na samu razmeru pirinča i vode, tako da na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode. 

Komentari (0)

Loading