SLADOLED BEZ JAJA I MLEKA Uz dodatak badema i smokvi dobićete najlepši dar leta u ukusnom pakovanju
Kod veganskih sladoleda, poput ovog, često se koriste kokosov krem iz konzerve, banane ili avokado.
Sladoled bez jaja i mleka
Sastojci:
100 g sirovih badema
250 ml vode
230 ml sojinog mleka
70 g indijskih oraščića
12 urme
6 kašika kokosovog ulja
200 ml šlaga
1 kašika arome badema
1/2 kašike arome vanile
1/2 kašičice soli
4 smokve (mož i suve smokve)
cvet lavande (količina je po želji)
Priprema:
Bademe i indijske oraščiće j potopite u vodu preko noći.Ocedite, stavite u blender , dodajte urme i sipajte sa vodeui sojino mleko. Blendirajte dok sve ne postane mrvičasto, a zatim procedite kroz gazu ili cediljku. Preostalu pulpu ne bacajte, možete je koristiti i kao brašno kada se dobro osuši. Ovako dobijeno bademovo mleko vratite u blender, pa dodajte oceđene indijske oraščiće, aromu badema i vanile, kokosovo ulje, šlag i so. Blendajte dok ne dobijete glatku belu kremu. Smokve iseckajte na male komadiće i ostavite po strani dok ne dobijete teksturu sladoleda. Dobijenu smesu prebacite u posudu u kojoj ćete je zamrznuti, a da biste je lakše izvadili, jer će biti potrebno da se ovaj postupak ponovi dva puta, posudu možete pokriti papirom za pečenje. Nakon dva sata, ilikada se sladoled stvrdne, izvadite ga iz činije. isecite ga i dobijene kocke vratite u blender. Kratko promešajte, vratite u posudu i ponovo zamrznite. Ovaj postupak ponovite dva puta, a posle drugog puta, pre nego što vratite sladoled u zamrzivač, umešajte komadiće smokava.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)