SLADOLED BEZ JAJA I MLEKA Uz dodatak badema i smokvi dobićete najlepši dar leta u ukusnom pakovanju
Kod veganskih sladoleda, poput ovog, često se koriste kokosov krem iz konzerve, banane ili avokado.

Sladoled bez jaja i mleka
Sastojci:
100 g sirovih badema
250 ml vode
230 ml sojinog mleka
70 g indijskih oraščića
12 urme
6 kašika kokosovog ulja
200 ml šlaga
1 kašika arome badema
1/2 kašike arome vanile
1/2 kašičice soli
4 smokve (mož i suve smokve)
cvet lavande (količina je po želji)
Priprema:
Bademe i indijske oraščiće j potopite u vodu preko noći.Ocedite, stavite u blender , dodajte urme i sipajte sa vodeui sojino mleko. Blendirajte dok sve ne postane mrvičasto, a zatim procedite kroz gazu ili cediljku. Preostalu pulpu ne bacajte, možete je koristiti i kao brašno kada se dobro osuši. Ovako dobijeno bademovo mleko vratite u blender, pa dodajte oceđene indijske oraščiće, aromu badema i vanile, kokosovo ulje, šlag i so. Blendajte dok ne dobijete glatku belu kremu. Smokve iseckajte na male komadiće i ostavite po strani dok ne dobijete teksturu sladoleda. Dobijenu smesu prebacite u posudu u kojoj ćete je zamrznuti, a da biste je lakše izvadili, jer će biti potrebno da se ovaj postupak ponovi dva puta, posudu možete pokriti papirom za pečenje. Nakon dva sata, ilikada se sladoled stvrdne, izvadite ga iz činije. isecite ga i dobijene kocke vratite u blender. Kratko promešajte, vratite u posudu i ponovo zamrznite. Ovaj postupak ponovite dva puta, a posle drugog puta, pre nego što vratite sladoled u zamrzivač, umešajte komadiće smokava.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)