NAJBOLJI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Toliko su sočne i mekane kao duša
Američke palačinke su postale popularnije od onih klasičnih, a mi imamo recept za najvazdušastije
Sastojci
2 jajeta
2 1/2 čaše mekog brašna
2 čaše mleka
2 kašike šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
2 kašike ulja
prstohvat soli
Priprema
Umutiti jaja mikserom. Dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati mleko, ulje, so, prašak za pecivo i umutiti mikserom da se svi sastojci sjednine. Na kraju postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje.
U zagrejan i podmazan tiganj peći palačinke na srednjoj temperaturi. Prečnik palačinke ne treba da prelazi 10 cm. Kada se na površini palačinke pojave mehurići, tada je vreme da se palačinka okrene na drugu stranu. Palačinke su izuzetno mekane, ukusne i vazdušaste. Američke palačinke se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa ili meda. Možete ih služiti i sa prelivom od čokolade, sa džemom, sladoledom, šlagom itd.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)