TORTA KOJA SE NE PEČE Ledena poslastica od čokolade i lešnika koja se brzo i lako pravi
Napravite ukusnu tortu koja se ne peče, a lako se pravi!
Sastojci
ZA PODLOGU:
- 170 g mlevenih lešnika, prethodno tostirani (150 g za podlogu i 20 g za dekoraciju)
- 150 g keksa s puterom
- 80 g šećera u prahu
- 100 g putera, otopljen
- 100 ml mleka
ZA KREM:
- 700 ml mleka
- 2 nugat pudinga
- 120 g šećera
- 80 g tamne čokolade
- 250 g putera, sobne temperature
ZA POSLUŽIVANJE:
- 100 g tamne čokolade za dekoraciju
- krupno seckani lešnici za dekoraciju
Priprema
Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.
Do lešnika (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lešnike sameljite.
Lešnicima dodajte prethodno rastopljen pute, šećer u prahu i mleko. Sve povežite varjačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač.
Za krem stavite da se greje 600 ml mleka, a 100 ml pomešajte s vrećicama nugat pudinga.
Kad se mleko ugrejalo smanjite vatru, dodajte mešavinu pudinga i mleka te čokoladu izrezanu na kockice. Mešajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umešajte puter.
Iz zamrzivača izvadite kalup, pa preko ohlađene podloge izlijte krem. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
Čokoladu otopite na pari.
Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastopljenom čokoladom koristeći kašiku (čokoladu pomoću kašike pokapajte preko kolača). Pospite sa seckanim lešnicima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.
Savet
Lešnike po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lešnike stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)