TORTA KOJA SE NE PEČE Ledena poslastica od čokolade i lešnika koja se brzo i lako pravi
Napravite ukusnu tortu koja se ne peče, a lako se pravi!

Sastojci
ZA PODLOGU:
- 170 g mlevenih lešnika, prethodno tostirani (150 g za podlogu i 20 g za dekoraciju)
- 150 g keksa s puterom
- 80 g šećera u prahu
- 100 g putera, otopljen
- 100 ml mleka
ZA KREM:
- 700 ml mleka
- 2 nugat pudinga
- 120 g šećera
- 80 g tamne čokolade
- 250 g putera, sobne temperature
ZA POSLUŽIVANJE:
- 100 g tamne čokolade za dekoraciju
- krupno seckani lešnici za dekoraciju
Priprema
Pripremite kalup okvirnih dimenzija 20 x 30 cm. Dno mu obložite papirom za pečenje.
Do lešnika (20 g) odvojite za dekoraciju te ih krupnije usitnite, ostale lešnike sameljite.
Lešnicima dodajte prethodno rastopljen pute, šećer u prahu i mleko. Sve povežite varjačom i stavite u pripremljen kalup. Utisnite pa spremite u zamrzivač.
Za krem stavite da se greje 600 ml mleka, a 100 ml pomešajte s vrećicama nugat pudinga.
Kad se mleko ugrejalo smanjite vatru, dodajte mešavinu pudinga i mleka te čokoladu izrezanu na kockice. Mešajte dok se čokolada ne rastopi i dok se puding ne zgusne. Na kraju umešajte puter.
Iz zamrzivača izvadite kalup, pa preko ohlađene podloge izlijte krem. Zamrznite na 3 sata ili preko noći.
Čokoladu otopite na pari.
Zamrznuti kolač izvadite iz kalupa pa ga ukrasite rastopljenom čokoladom koristeći kašiku (čokoladu pomoću kašike pokapajte preko kolača). Pospite sa seckanim lešnicima, izrežite na kocke željene veličine i odmah poslužite.
Savet
Lešnike po želji tostirajte na tavi te im dok su topli ogulite koru koristeći kuhinjsku krpu (tople lešnike stavite u čistu kuhinjsku krpu, krpu preklopite te trljajte dlanovima).

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)