BANANA HLEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu
Donosimo vam originalni recept za viralni banana hleb. Napravite i posle nam se zahvalite. Prijatno!
Potrebno je
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice soli
115 g neslanog omekšanog putera
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
2 velika jaja
2 kašičice čistog ekstrakta vanile
440 g pasirane banane
80 g seckanih oraha (opciono)
Priprema
Prvo zagrejte rernu. Umutite brašno,prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so u velikoj posudi. U drugoj posudi umešajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4 do 5 minuta .Pomešajte jaja i vanilu.U to dodajte pasiranu bananu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. U smesu dodajte i seckane orahe. Nakon toga, Stavite testo u pleh i rasporedite ga u jedan ravnomeran sloj.Pecite na 200 stepeni 55-65 minuta.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)