BANANA HLEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu
Donosimo vam originalni recept za viralni banana hleb. Napravite i posle nam se zahvalite. Prijatno!
Potrebno je
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice soli
115 g neslanog omekšanog putera
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
2 velika jaja
2 kašičice čistog ekstrakta vanile
440 g pasirane banane
80 g seckanih oraha (opciono)
Priprema
Prvo zagrejte rernu. Umutite brašno,prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so u velikoj posudi. U drugoj posudi umešajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4 do 5 minuta .Pomešajte jaja i vanilu.U to dodajte pasiranu bananu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. U smesu dodajte i seckane orahe. Nakon toga, Stavite testo u pleh i rasporedite ga u jedan ravnomeran sloj.Pecite na 200 stepeni 55-65 minuta.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI BANANA HLEB Desert koji osvaja svakim zalogajem, a super ide uz kafu
Mekan i ukusan, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)