BANANA HLEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu
Donosimo vam originalni recept za viralni banana hleb. Napravite i posle nam se zahvalite. Prijatno!
Potrebno je
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice soli
115 g neslanog omekšanog putera
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
2 velika jaja
2 kašičice čistog ekstrakta vanile
440 g pasirane banane
80 g seckanih oraha (opciono)
Priprema
Prvo zagrejte rernu. Umutite brašno,prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so u velikoj posudi. U drugoj posudi umešajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4 do 5 minuta .Pomešajte jaja i vanilu.U to dodajte pasiranu bananu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. U smesu dodajte i seckane orahe. Nakon toga, Stavite testo u pleh i rasporedite ga u jedan ravnomeran sloj.Pecite na 200 stepeni 55-65 minuta.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)