NEODOLJIVI ČOKOLADNI BANANA HLEB Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah
Ako volite banana hleb, ovaj ćete da obožavate, još je slađi.
Potrebno je
- 1 šolja integralnog brašna
- pola šolje kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice morske soli
- 1 1/2 šolje izgnječene banane (5 manjih banana)
- 1/4 istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i zajedno sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako, u činiju sa tečnom, pa mešajte dok sve ne sjedinite. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom pa preko nje, stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom, da li je pečen dovoljno. Pečen čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)