BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
Nema lepšeg početka dana od mirisa sveže pečene proje. Ovaj jednostavan i starinski specijalitet od kukuruznog brašna omiljen je u srpskim porodicama već generacijama.
Mekana, zlatna i puna ukusa, proja se savršeno slaže uz čašu jogurta, ali i kao prilog uz sarmu ili podvarak. Priprema je brza, a rezultat – pravi domaći doručak koji greje dušu i telo.
Sastojci:
- 350–400 g kukuruznog brašna
- 1 čaša mlake vode (malo veća od standardne čaše)
- 1 prašak za pecivo
- So po ukusu
- Mast ili ulje za podmazivanje tepsije
Priprema:
U veću činiju stavite kukuruzno brašno, dodajte prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlaku vodu i mešajte dok ne dobijete smesu gušću od one za palačinke. Po potrebi dodajte još malo vode. Podmažite tepsiju mašću ili uljem.
Sipajte smesu u pripremljenu tepsiju i poravnajte varjačom ili kašikom. Stavite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 15–20 minuta, dok proja ne dobije zlatnu boju.
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi – tako ostaje mekana.
Bonus video:
Možda vas zanima:
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
NAJPOPULARNIJE JELO KOD SRBA Proja od mladog luka i sira, zdrav i jeftin obrok
Domaćica znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok
ZA MALO VREMENA I NOVCA Posna proja sa prazilukom, neodoljivog ukusa
Posna proja sa prazilukom je bila nezaobilazna na trpezama u Jugoslaviji za vreme uskršnjeg posta
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)