BEZ KVASCA, SA SASTOJCIKA KOJE IMATE KOD KUĆE Najmekše i najvazdušastije mekike, poješćete ih u slast

trpeza.rs

22:20

Bakina vanglica 0

Recept za kojim je odlepilo više od 4 miliona ljudi

BEZ KVASCA, SA SASTOJCIKA KOJE IMATE KOD KUĆE Najmekše i najvazdušastije mekike, poješćete ih u slast
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 350 g brašna,
  • 10 g praška za pecivo,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 225 ml hladnog mleka,
  • 2 ravne kašičice soli,
  • 12 ml ulja.

Priprema:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.

Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.Pržite u zagrejanom ulju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading