Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN

alo.rs/I. V.

07:00

Bakina vanglica 0

Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.

punjene paprike
Shutterstock

 

Ako pak ne postite strogo, danas jedite isključivo hranu spremljenu na vodi – bareno povrće, sveže ili suvo voće i povrće, kao i hleb, med i bareni pirinač.

Posne paprike na vodi

Sastojci:

500 g paprika
600 g pečuraka
200 ml paradajz-soka
1 šolja pirinča
1 veći praziluk,
so, biber,
1/2 veze peršuna

Priprema:

Izdinstati pečurke i praziluk na vodi, obariti pirinač, sve spojiti i dodati navedene začine. Paprike puniti smesom, poređati u tepsiju, zaliti paradajzom da ogreznu (dodati vode ako fali) i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Povremeno okretati dok paprika ne omekša.

Komentari (0)

Loading