Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN
Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.
Ako pak ne postite strogo, danas jedite isključivo hranu spremljenu na vodi – bareno povrće, sveže ili suvo voće i povrće, kao i hleb, med i bareni pirinač.
Posne paprike na vodi
Sastojci:
500 g paprika
600 g pečuraka
200 ml paradajz-soka
1 šolja pirinča
1 veći praziluk,
so, biber,
1/2 veze peršuna
Priprema:
Izdinstati pečurke i praziluk na vodi, obariti pirinač, sve spojiti i dodati navedene začine. Paprike puniti smesom, poređati u tepsiju, zaliti paradajzom da ogreznu (dodati vode ako fali) i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Povremeno okretati dok paprika ne omekša.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)