Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN
Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.
Ako pak ne postite strogo, danas jedite isključivo hranu spremljenu na vodi – bareno povrće, sveže ili suvo voće i povrće, kao i hleb, med i bareni pirinač.
Posne paprike na vodi
Sastojci:
500 g paprika
600 g pečuraka
200 ml paradajz-soka
1 šolja pirinča
1 veći praziluk,
so, biber,
1/2 veze peršuna
Priprema:
Izdinstati pečurke i praziluk na vodi, obariti pirinač, sve spojiti i dodati navedene začine. Paprike puniti smesom, poređati u tepsiju, zaliti paradajzom da ogreznu (dodati vode ako fali) i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Povremeno okretati dok paprika ne omekša.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)