BAŠ KAO KOD BAKE Paprike punjene sirom pa zapečene u rerni da čoveku odmah pođe voda na usta
U moru načina na koje domaćice spremaju paprike, izdvaja se recept za one koje su punjene sirom i koje ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
Paprike punjene sirom
Sastojci:
5 paprika
1/2 kg mladog sira
3-4 kašike kajmaka
1 jaje
malo soli
3 kašike pirinča
3-4 kašike kukuruznog brašna
1 mala glavica crvenog luka
puter ili ulje
pavlaka za kuvanje
Priprema:
Kukuruzno brašno pomešati s kajmakom, oceđenim sirom, seckanim crnim lukom, jednim jajetom, solju i kuvanim pirinčem. Operite i očistite paprike, pa ih napunite smesom. Ređajte ih u podmazan pleh, pecite na 200 stepeni 10-15 minuta. Pre nego što budu potpuno gotove, prelijte ih prokuvanom pavlakom za kuvanje i vratite u rernu na nekoliko minuta. Mogu se poslužiti i tople i hladne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Malo drugačije PUNJENE PAPRIKE iz rerne sa slaninom i jajima kao jednostavni zimski obrok
Bila bi prava šteta da zimaprođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak za celu porodicu koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
PAPRIKE PUNJENE SIROM Letnji ručak gotov očas posla, a po ukusu mu nema ravnog
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)