Preukusne prženice bez trunke jaja i mleka od čijeg mirisa već teče voda na usta
Možda bi odmah trebalo da napravite duplu porciju jer kako se ispeku, ove prženice nestanu za tren.
Prženice bez mleka i jaja
Sastojci:
6 kriški hleba
4 kašike kukuruznog brašna
6 kašika pšeničnog brašna tip 450
2 prstohvata soli
2 kašičice praška a pecivo
3 šolje vode
Priprema:
U činiji pomešajte suve sastojke - obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Postepeno ulivajte vodu kao da pravite testo za palačinke. Takvu gustinu treba da dobijete. Hlebu odsecite koru i potopite ga u dobijenu smesu. Pržite s obe strane i uživajte u ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)