Preukusne prženice bez trunke jaja i mleka od čijeg mirisa već teče voda na usta
Možda bi odmah trebalo da napravite duplu porciju jer kako se ispeku, ove prženice nestanu za tren.
Prženice bez mleka i jaja
Sastojci:
6 kriški hleba
4 kašike kukuruznog brašna
6 kašika pšeničnog brašna tip 450
2 prstohvata soli
2 kašičice praška a pecivo
3 šolje vode
Priprema:
U činiji pomešajte suve sastojke - obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Postepeno ulivajte vodu kao da pravite testo za palačinke. Takvu gustinu treba da dobijete. Hlebu odsecite koru i potopite ga u dobijenu smesu. Pržite s obe strane i uživajte u ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)