Preukusne prženice bez trunke jaja i mleka od čijeg mirisa već teče voda na usta
Možda bi odmah trebalo da napravite duplu porciju jer kako se ispeku, ove prženice nestanu za tren.
Prženice bez mleka i jaja
Sastojci:
6 kriški hleba
4 kašike kukuruznog brašna
6 kašika pšeničnog brašna tip 450
2 prstohvata soli
2 kašičice praška a pecivo
3 šolje vode
Priprema:
U činiji pomešajte suve sastojke - obe vrste brašna, prašak za pecivo i so. Postepeno ulivajte vodu kao da pravite testo za palačinke. Takvu gustinu treba da dobijete. Hlebu odsecite koru i potopite ga u dobijenu smesu. Pržite s obe strane i uživajte u ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)