KADA SE KORISTI SVEŽ, A KADA SUVI KVASAC Umesite testo koje će uvek da naraste
Većina domaćica više voli svež jer je od njega testo mekše i izdašnije, a instant kvascu, suvom, pribegava kada je u žurbi
Poslednjih dana mnogo se priča o brašnu i mešenju hleba, a to znači da se kroz glavu mnogih mladih i starih domaćica provlači pitanje vezano za kvasac.
Kao neizostavan deo za pripremu pekarskih proizvoda, koristi se suv ili sveži kvasac, ali mnogi nisu sigurni kad bi koji trebalo iskoristiti.
Većina domaćica više voli svež jer je od njega testo mekše i izdašnije, a instant kvascu, suvom, pribegava kada je u žurbi.
Sveži kvasac ima rok trajanja od dve nedelje i mora da se čuva na hladnom mestu. Sa druge strane, suvi kvasac ima strukturu praha, duži rok trajanja i može da se čuva na sobnoj temperaturi.
A da li je ovo jedina razlika kada je reč o upotrebi ove dve vrste kvasca?
Sveži kvasac je najbolji za recepte koji zahtevaju da se testo više od jednom premesi i dobar je za ona koja se nakon pripreme ostave na hladnom da prenoće. Ipak, izuzetno se lako kvari.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)