KADA SE KORISTI SVEŽ, A KADA SUVI KVASAC Umesite testo koje će uvek da naraste

TRPEZA.RS

07:05

Bakina vanglica 0

Većina domaćica više voli svež jer je od njega testo mekše i izdašnije, a instant kvascu, suvom, pribegava kada je u žurbi

KADA SE KORISTI SVEŽ, A KADA SUVI KVASAC Umesite testo koje će uvek da naraste
Shutterstock

Poslednjih dana mnogo se priča o brašnu i mešenju hleba, a to znači da se kroz glavu mnogih mladih i starih domaćica provlači pitanje vezano za kvasac.
Kao neizostavan deo za pripremu pekarskih proizvoda, koristi se suv ili sveži kvasac, ali mnogi nisu sigurni kad bi koji trebalo iskoristiti.

Većina domaćica više voli svež jer je od njega testo mekše i izdašnije, a instant kvascu, suvom, pribegava kada je u žurbi.

Sveži kvasac ima rok trajanja od dve nedelje i mora da se čuva na hladnom mestu. Sa druge strane, suvi kvasac ima strukturu praha, duži rok trajanja i može da se čuva na sobnoj temperaturi.

A da li je ovo jedina razlika kada je reč o upotrebi ove dve vrste kvasca?

Sveži kvasac je najbolji za recepte koji zahtevaju da se testo više od jednom premesi i dobar je za ona koja se nakon pripreme ostave na hladnom da prenoće. Ipak, izuzetno se lako kvari.

Komentari (0)

Loading