NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora na stolu su za 30 minuta!
Kiflice se lako prave, a mogu biti odličan doručak ili večera.

Sastojci:
Možda vas zanima:

LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.

BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.

BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.

UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
500 g kore za pitu
4 jajeta
80 ml ulja
180 ml jogurta
100 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
Za nadev:
200 g sitnog sira
Za posipanje:
Po želji susam
Priprema:
Umutiti jaja, jogurt, kiselu vodu i so. Uzeti jednu koru, preliv namazati četkicom po celoj kori, preko staviti drugu koru i ponovo namazati. Tako poređati 4 kore i poslednju premazati prelivom. Kore preseći na pola, pa svaku polovinu na još pola, a dobijene četvrtine preseći dijagonalno. Na trougao staviti malo sitnog sira i urolati u kiflicu. Poređati ih u podmazan pleh, premazati preostalim prelivom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)