BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

600 g brašna

200 ml jogurta

200 ml mleka

2 jajeta

1 kocka svežeg kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

Za fil:

100 g margarina

3 žumanceta

Premazivanje:

1 jaje

1 kašika susama

Priprema:

Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik

Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.

Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading