LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!

Vesna Vukadinović

08:00

Sezonski recepti 0

Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

300 g mekog brašna

200 ml ključale vode

prstohvat soli

Priprema:

U činiju sipajte vodu, so, brašno i mešajte da se sjedine. Umesite testo i podelite na 8 loptica. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta. Zatim razvucite oklagijom u krug debljine 3 mm. U tiganj sipajte ulje dubine oko jedan centimetar i kad se zagreje pržite jednu po jednu lepinjicu jer su velike. Dok s eprži prelivajte je vrelim uljem iz tiganja pomoću kašike. Kada nadođe i dobije smeđu boje s donje strane, okrenite je na drugu stranu. Prženje traje oko 15 sekundi s jedne strane. Mogu se jesti sa sirom, džemom ili već po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading