DOMAĆE KISELO MLEKO Napravite ga uveče, a sutradan će biti spremno za jelo
Sami napravite kiselo mleko koje je potpuno prirodno.
Sastojci:
2 l mleka
200 ml jogurta 2,8% mm (ili kiselog mleka)
Priprema:
Staviti mleko da se kuva i kada provri kuvati još 5 minuta uz povremeno mešanje. Kada se prohladi toliko da va ne peče prst kada ga pipnete, odvojite 200 ml i pomešajte sa jogurtom, pa dodajte u mleko. Poklopite, zamotajte u stolnjak i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi. Sutradan će biti spremno za jelo. Čuvajte ga u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)