DOMAĆE HAMBURGER LEPINJE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Ove vazdušaste lepinje će sigurno oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.

KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
Za testo:
500 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
50 g margarina
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
1 kašika susama
Priprema:
U šerpici zagrejte mleko, vodu i margarin da se sjedine, pa pomešajte sa 100 g brašna, kvascem, šećerom i solju, jednim jajetom. Postepeno dodajte preostalo brašno da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, posolite i pospite proprženim susamom. Ostavite da stoje 30 minuta u plehu. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lepinje oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)