DOMAĆE HAMBURGER LEPINJE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Ove vazdušaste lepinje će sigurno oduševiti vaše ukućane.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
50 g margarina
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
1 kašika susama
Priprema:
U šerpici zagrejte mleko, vodu i margarin da se sjedine, pa pomešajte sa 100 g brašna, kvascem, šećerom i solju, jednim jajetom. Postepeno dodajte preostalo brašno da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, posolite i pospite proprženim susamom. Ostavite da stoje 30 minuta u plehu. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lepinje oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)