DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.

DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.

NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
Za testo:
500 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
50 g margarina
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
1 kašika susama
Priprema:
U šerpici zagrejte mleko, vodu i margarin da se sjedine, pa pomešajte sa 100 g brašna, kvascem, šećerom i solju, jednim jajetom. Postepeno dodajte preostalo brašno da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, posolite i pospite proprženim susamom. Ostavite da stoje 30 minuta u plehu. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lepinje oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)