DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba

Vesna Vukadinović

08:10

Sezonski recepti 0

Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.

zemička
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

200 ml mleka

100 ml vode

50 g margarina

1 kesica suvog kvasca

2 kašike šećera

2 kašičice soli

2 jajeta

1 kašika susama

Priprema:

U šerpici zagrejte mleko, vodu i margarin da se sjedine, pa pomešajte sa 100 g brašna, kvascem, šećerom i solju, jednim jajetom. Postepeno dodajte preostalo brašno da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, posolite i pospite proprženim susamom. Ostavite da stoje 30 minuta u plehu. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lepinje oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading