DOMAĆE ZEMIČKE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Počastite se savršenim pecivom koje je odlično i sutradan.
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
50 g margarina
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
1 kašika susama
Priprema:
U šerpici zagrejte mleko, vodu i margarin da se sjedine, pa pomešajte sa 100 g brašna, kvascem, šećerom i solju, jednim jajetom. Postepeno dodajte preostalo brašno da dobijete glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Pravite kuglice veličine oraha i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, posolite i pospite proprženim susamom. Ostavite da stoje 30 minuta u plehu. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite lepinje oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)