DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.

DOMAĆE HAMBURGER LEPINJE Mekane kao duša, savršene za sendviče, a mogu da se jedu i umesto hleba
Ove vazdušaste lepinje će sigurno oduševiti vaše ukućane.

IDEALAN DORUČAK Brze lepinje sa praškom za pecivo, ne treba da raste testo
Lepinje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.

DOMAĆE MINI ZEMIČKE Odlične su za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba
Dajemo vam recept za fantastično pecivo.
300 g brašna
100 ml mleka
100 ml vode
30 ml ulje
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 g susama
Priprema:
U 200 g brašna sipajte suvi kvasac, šećer, so i promešajte. Dodajte mleko, vodu, ulje i umesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruku. Po potrebi dodajte i više brašna od navedene količine. Pokrijte krpom posudu i ostavite da testo naraste na toplom. Napravite lopte veličine pesnice, može i manje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite susamom. Ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepinje ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)