DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!

Trpeza/ V.V.

16:01

Bakina vanglica 0

Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.

DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Shutterstock

Sastojci:

300 g brašna

100 ml mleka

100 ml vode

30 ml ulje

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

50 g susama

Priprema:

U 200 g brašna sipajte suvi kvasac, šećer, so i promešajte. Dodajte mleko, vodu, ulje i umesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruku. Po potrebi dodajte i više brašna od navedene količine. Pokrijte krpom posudu i ostavite da testo naraste na toplom. Napravite lopte veličine pesnice, može i manje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite susamom. Ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepinje ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading