KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
Punjene lepinje
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
2 jaja
180 ml kisele pavlake
150 g mladog sira
50 g rendanog kačkavalja
Za fil:
200 g šampinjona
150 g šunkarice
100 g maslina bez koštica
50 g kačkavalja
1 manji praziluk
2 crvene paprika
2 čena belog luka
Priprema:
Fil: Svo povrće iseckajte na manje komade, kačkavalj i šunkaricu nakockice, a sir izmrvite. Na zagrejanom ulju kratko propržite praziluk da omekša, dodajte papriku i posle 2-3 minuta šampinjone. Posolite po ukusu i dinstajte dok puste vodu, pa dodajte beli luk i dinstajte dok zamiriše. Sklonite sa šporeta pa u ohlađeno povrće dodajte šunku, masline, kačkavalj.
Testo: Pomešajte brašno i kvasac, dodajte sve ostale sastojke i mikserom sjedinite. Zatim rukama mesite da testo postane meko. Oklagijom razvucite na pola centimetra debljine i isecite kvadrate 7×7 cm. Na sredinu svakog stavite pola kašike fila, ivice podignite preko fila i spojite. Pecivo poređajte u podmazan pleh i ostavite da odstoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kada nemate vremena da doručkujete NAPRAVITE OMLET ZA PONETI
Odlično rešenje za dan pun obaveza.
BOŽANSTVENI DORUČAK Slatke prženice sa kremom i voćem
Ispohujte stari hleb na drugačiji način.
NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške!
Umesto džemom, možete ih puniti kremom.
OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)