KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama

Trpeza/ V.V.

10:30

Bakina vanglica 0

Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.

KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Shutterstock

Punjene lepinje

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

1 kesica suvog kvasca

2 jaja

180 ml kisele pavlake

150 g mladog sira

50 g rendanog kačkavalja

Za fil:

200 g šampinjona

150 g šunkarice

100 g maslina bez koštica

50 g kačkavalja

1 manji praziluk

2 crvene paprika

2 čena belog luka

Priprema:

Fil: Svo povrće iseckajte na manje komade, kačkavalj i šunkaricu nakockice, a sir izmrvite. Na zagrejanom ulju kratko propržite praziluk da omekša, dodajte papriku i posle 2-3 minuta šampinjone. Posolite po ukusu i dinstajte dok puste vodu, pa dodajte beli luk i dinstajte dok zamiriše. Sklonite sa šporeta pa u ohlađeno povrće dodajte šunku, masline, kačkavalj.

Testo: Pomešajte brašno i kvasac, dodajte sve ostale sastojke i mikserom sjedinite. Zatim rukama mesite da testo postane meko. Oklagijom razvucite na pola centimetra debljine i isecite kvadrate 7×7 cm. Na sredinu svakog stavite pola kašike fila, ivice podignite preko fila i spojite. Pecivo poređajte u podmazan pleh i ostavite da odstoji pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading