MLEČNI UŠTIPCI NA STARINSKI NAČIN Mekani kao pamuk, najukusniji su sa kajmakom
Jelo koje vas vraća u detinjstvo...

Sastojci:
200 ml mleka
100 ml vode
20 gr svežeg kvasca (5 gr suvog)
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 jaja
600 gr brašna
Priprema
Kvasac razmutiti u 2 kašike mleka. Dodati kašiku šećera, malo brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, dodati umućeno jaje, mleko, so, kvasac i kašiku ulja. Ulupati testo nešto gušće nego za palačinke i ostaviti na toplo mesto da nadođe. Ugrejati u šerpi ulje i kašikom vaditi testo, stavljati u vrelu masnoću. Pržiti s jedne, zatim sa druge strane. Uštipke služiti tople sa kiselim mlekom, sirom, jogurtom ili kajmakom. Uštipci ne bi trebali dugo da stoje jer postaju žilavi.
Komentari (0)