MLEČNI UŠTIPCI NA STARINSKI NAČIN Mekani kao pamuk, najukusniji su sa kajmakom
Jelo koje vas vraća u detinjstvo...
Sastojci:
200 ml mleka
100 ml vode
20 gr svežeg kvasca (5 gr suvog)
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 jaja
600 gr brašna
Priprema
Kvasac razmutiti u 2 kašike mleka. Dodati kašiku šećera, malo brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, dodati umućeno jaje, mleko, so, kvasac i kašiku ulja. Ulupati testo nešto gušće nego za palačinke i ostaviti na toplo mesto da nadođe. Ugrejati u šerpi ulje i kašikom vaditi testo, stavljati u vrelu masnoću. Pržiti s jedne, zatim sa druge strane. Uštipke služiti tople sa kiselim mlekom, sirom, jogurtom ili kajmakom. Uštipci ne bi trebali dugo da stoje jer postaju žilavi.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)