BAKINI LAŽNI SALČIĆI Svaki zalogaj se otapa u ustima a što duže traje, to su ukusniji
Starinski recept u kojem umesto sala ide mešavina maslaca i masti.
Bakini lažni slani salčići
Sastojci:
350 g brašna
150 ml vode
80 g maslaca
80 g masti
prstohvat soli
150 g sira
1 žumance
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu i so i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu i ostaviti pola sata u zamrzivač. Izvaditi i iseći na 6-7 delova, a svaki deo razviti što tanje. Istanjeni deo premazati umućenim maslacem i mašću, pa prvi deo ostaviti na poslužavnik koji ćete prekriti krpom. Drugi deo takođe razviti tanko, pa premazati i staviti na prvi, i odmah zatim oba uviti. Svaki sledeći razvijen i premazan deo uviti sa ovim prethodnim, tako da dobijete jedan valjak koji ćete ostaviti da se opet hladi pola sata. Rashlađenu rolnicu iseći na 2 cm pa svaki deo oklagijom razviti i puniti sirom u koji ste prethodno dodali žumance. Potom presaviti jedan deo do sredine a drugi kraj preko njega. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)