BAKINI LAŽNI SALČIĆI Svaki zalogaj se otapa u ustima a što duže traje, to su ukusniji
Starinski recept u kojem umesto sala ide mešavina maslaca i masti.

Bakini lažni slani salčići
Sastojci:
350 g brašna
150 ml vode
80 g maslaca
80 g masti
prstohvat soli
150 g sira
1 žumance
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu i so i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu i ostaviti pola sata u zamrzivač. Izvaditi i iseći na 6-7 delova, a svaki deo razviti što tanje. Istanjeni deo premazati umućenim maslacem i mašću, pa prvi deo ostaviti na poslužavnik koji ćete prekriti krpom. Drugi deo takođe razviti tanko, pa premazati i staviti na prvi, i odmah zatim oba uviti. Svaki sledeći razvijen i premazan deo uviti sa ovim prethodnim, tako da dobijete jedan valjak koji ćete ostaviti da se opet hladi pola sata. Rashlađenu rolnicu iseći na 2 cm pa svaki deo oklagijom razviti i puniti sirom u koji ste prethodno dodali žumance. Potom presaviti jedan deo do sredine a drugi kraj preko njega. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)