BAKINI LAŽNI SALČIĆI Svaki zalogaj se otapa u ustima a što duže traje, to su ukusniji
Starinski recept u kojem umesto sala ide mešavina maslaca i masti.
Bakini lažni slani salčići
Sastojci:
350 g brašna
150 ml vode
80 g maslaca
80 g masti
prstohvat soli
150 g sira
1 žumance
Priprema:
U brašno sipati mlaku vodu i so i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu i ostaviti pola sata u zamrzivač. Izvaditi i iseći na 6-7 delova, a svaki deo razviti što tanje. Istanjeni deo premazati umućenim maslacem i mašću, pa prvi deo ostaviti na poslužavnik koji ćete prekriti krpom. Drugi deo takođe razviti tanko, pa premazati i staviti na prvi, i odmah zatim oba uviti. Svaki sledeći razvijen i premazan deo uviti sa ovim prethodnim, tako da dobijete jedan valjak koji ćete ostaviti da se opet hladi pola sata. Rashlađenu rolnicu iseći na 2 cm pa svaki deo oklagijom razviti i puniti sirom u koji ste prethodno dodali žumance. Potom presaviti jedan deo do sredine a drugi kraj preko njega. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)