BAKINI LAŽNI SALČIĆI Svaki zalogaj se otapa u ustima a što duže traje, to su ukusniji

I. Vujnović

13:05

Bakina vanglica 0

Starinski recept u kojem umesto sala ide mešavina maslaca i masti.

Bakini lažni salčići
Shutterstock

 

Bakini lažni slani salčići

Sastojci: 

350 g brašna

150 ml vode

80 g maslaca

80 g masti

prstohvat soli

150 g sira

1 žumance

Priprema:

U brašno sipati mlaku vodu i so i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu i ostaviti pola sata u zamrzivač. Izvaditi i iseći na 6-7 delova, a svaki deo razviti što tanje. Istanjeni deo premazati umućenim maslacem i mašću, pa prvi deo ostaviti na poslužavnik koji ćete prekriti krpom. Drugi deo takođe razviti tanko, pa premazati i staviti na prvi, i odmah zatim oba uviti. Svaki sledeći razvijen i premazan deo uviti sa ovim prethodnim, tako da dobijete jedan valjak koji ćete ostaviti da se opet hladi pola sata. Rashlađenu rolnicu iseći na 2 cm pa svaki deo oklagijom razviti i puniti sirom u koji ste prethodno dodali žumance. Potom presaviti jedan deo do sredine a drugi kraj preko njega. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. 

Komentari (0)

Loading