STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!

Trpeza/ V.V.

15:30

Bakina vanglica 0

Što duže stoje, ukusniji su – pod uslovom da ostanu do sutradan!

STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

700 g brašna

1 jaje

1 kocka kvasca

300 ml mleka

3 kašike šećera

250 g margarina

Džem od šljiva

Šećer u prahu

Priprema:

U malo mlakog mleka dodati kašičicu šećera i kocku kvasca pa ostaviti da nadođe. Zamesiti što mekše testo i ostaviti 45 minuta da naraste. Rastanjiti ga oklagijom na 5 mm debljine, pa preko narendati malo margarina. Preklopiti sa sve četiri strane pa opet rastanjiti i ponoviti postupak s margarinom i tako još jednom uraditi. Razvučeno testo iseći na kocke, na svaku staviti kašičicu džema i preklopiti u trougao ili saviti kao kiflicu. Staviti ih u tepsiju i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Tople uvaljati u prah šećer.

Komentari (0)

Loading