STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!
Što duže stoje, ukusniji su – pod uslovom da ostanu do sutradan!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
1 jaje
1 kocka kvasca
300 ml mleka
3 kašike šećera
250 g margarina
Džem od šljiva
Šećer u prahu
Priprema:
U malo mlakog mleka dodati kašičicu šećera i kocku kvasca pa ostaviti da nadođe. Zamesiti što mekše testo i ostaviti 45 minuta da naraste. Rastanjiti ga oklagijom na 5 mm debljine, pa preko narendati malo margarina. Preklopiti sa sve četiri strane pa opet rastanjiti i ponoviti postupak s margarinom i tako još jednom uraditi. Razvučeno testo iseći na kocke, na svaku staviti kašičicu džema i preklopiti u trougao ili saviti kao kiflicu. Staviti ih u tepsiju i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Tople uvaljati u prah šećer.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)