STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!
Što duže stoje, ukusniji su – pod uslovom da ostanu do sutradan!

Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
1 jaje
1 kocka kvasca
300 ml mleka
3 kašike šećera
250 g margarina
Džem od šljiva
Šećer u prahu
Priprema:
U malo mlakog mleka dodati kašičicu šećera i kocku kvasca pa ostaviti da nadođe. Zamesiti što mekše testo i ostaviti 45 minuta da naraste. Rastanjiti ga oklagijom na 5 mm debljine, pa preko narendati malo margarina. Preklopiti sa sve četiri strane pa opet rastanjiti i ponoviti postupak s margarinom i tako još jednom uraditi. Razvučeno testo iseći na kocke, na svaku staviti kašičicu džema i preklopiti u trougao ili saviti kao kiflicu. Staviti ih u tepsiju i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Tople uvaljati u prah šećer.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)