STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!
Što duže stoje, ukusniji su – pod uslovom da ostanu do sutradan!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
1 jaje
1 kocka kvasca
300 ml mleka
3 kašike šećera
250 g margarina
Džem od šljiva
Šećer u prahu
Priprema:
U malo mlakog mleka dodati kašičicu šećera i kocku kvasca pa ostaviti da nadođe. Zamesiti što mekše testo i ostaviti 45 minuta da naraste. Rastanjiti ga oklagijom na 5 mm debljine, pa preko narendati malo margarina. Preklopiti sa sve četiri strane pa opet rastanjiti i ponoviti postupak s margarinom i tako još jednom uraditi. Razvučeno testo iseći na kocke, na svaku staviti kašičicu džema i preklopiti u trougao ili saviti kao kiflicu. Staviti ih u tepsiju i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Tople uvaljati u prah šećer.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)