STARI KOLAČI NA NOVI NAČIN Lažni salčići bez sala, lisnati i mekani, pola pleha nestane za tren!
Što duže stoje, ukusniji su – pod uslovom da ostanu do sutradan!
Sastojci:
Za testo:
700 g brašna
1 jaje
1 kocka kvasca
300 ml mleka
3 kašike šećera
250 g margarina
Džem od šljiva
Šećer u prahu
Priprema:
U malo mlakog mleka dodati kašičicu šećera i kocku kvasca pa ostaviti da nadođe. Zamesiti što mekše testo i ostaviti 45 minuta da naraste. Rastanjiti ga oklagijom na 5 mm debljine, pa preko narendati malo margarina. Preklopiti sa sve četiri strane pa opet rastanjiti i ponoviti postupak s margarinom i tako još jednom uraditi. Razvučeno testo iseći na kocke, na svaku staviti kašičicu džema i preklopiti u trougao ili saviti kao kiflicu. Staviti ih u tepsiju i peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Tople uvaljati u prah šećer.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)