ZAMESITE ZAVODLJIVO PECIVO Turski hleb - mekane lepinje koje se premazuju puterom i tucanom paprikom

Slobodanka Čorić

11:40

Bakina vanglica 0

Vrele lepinje poznatije kao turski hleb nezaobilazne su na svakoj trpezi

lepinje
Printscreen/YouTube, Life N More

Zamesite turski hleb i poslužite za doručak, večeru ili umesto hleba za ručak. Takođe, možete da ga poslužite kada vam dođu gosti sa šunkom, sirom i umacima.

Testo se lako mesi i pravi se od jednostavnih sastojaka. Da ih ispečete treba vam 5 do 7 minuta, a zatim vrele lepinje premažete sa istopljenim puterom u koji ste dodali tucanu papriku i seckani peršun.

Toliko je dobro da nećete moći da prestanete da jedete.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 2 kašike kvasca
  • 150 ml tople vode
  • 150 ml mleka, sobne temperature
  • so po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za premazivanje:

  • tucana paprika
  • peršun
  • istopljeni puter

Priprema:

Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom.

Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno. Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 – 3 minuta sa svake strane). U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju, prenosi Stvar ukusa.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading