ZAMESITE ZAVODLJIVO PECIVO Turski hleb - mekane lepinje koje se premazuju puterom i tucanom paprikom
Vrele lepinje poznatije kao turski hleb nezaobilazne su na svakoj trpezi
Zamesite turski hleb i poslužite za doručak, večeru ili umesto hleba za ručak. Takođe, možete da ga poslužite kada vam dođu gosti sa šunkom, sirom i umacima.
Testo se lako mesi i pravi se od jednostavnih sastojaka. Da ih ispečete treba vam 5 do 7 minuta, a zatim vrele lepinje premažete sa istopljenim puterom u koji ste dodali tucanu papriku i seckani peršun.
Toliko je dobro da nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 2 kašike kvasca
- 150 ml tople vode
- 150 ml mleka, sobne temperature
- so po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje:
- tucana paprika
- peršun
- istopljeni puter
Priprema:
Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom.
Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno. Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 – 3 minuta sa svake strane). U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju, prenosi Stvar ukusa.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)