PREUKUSNO POSNO JELO Recept za pitu krompirušu sa aromatičnim začinima, vrhunski ukus

Slobodanka Ćorić

17:15

Bakina vanglica 0

Ukusno posno jelo će obogatiti svaku trpezu, a idealno je za Badnje veče

PITA
Shutterstock

Sastojci: 

  • 1,8 kg krompira 
  • 8 čenova belog luka 
  • 4 grančice ruzmarina
  • 8 grančica timijana 
  • 2 kašičice kima
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 4 šolje sojinog mleka
  • 200 g biljnog sira
  • 5 kašika margarina 

Priprema:

U ključalu i posoljenu vodu stavite krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. U tiganj dodajte margarin (4 kašike), a zatim i mleveni beli luk i kim. Čim se margarin otopi isključite šporet.

Dodajte seckani ruzmarin i timijan, kao i muskatni oraščić, pa promešajte i sklonite sa šporeta. Kuvan krompir ocedite, pa dodajte margarin sa začinima koji ste upravo napravili.

Posolite i pobiberite, pa sipajte i mleko. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Ispasirajte, a ako želite ostavite i poneki krupniji komadić krompira. Tepsiju premažite margarinom (1 kašika), pa sipajte krompir. Pospite preostalim rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na 180°C oko 25-30 minuta. Gotovu krompirušu ostavite da se ohladi u tepsiji 30 minuta. 

Komentari (0)

Loading