PREUKUSNO POSNO JELO Recept za pitu krompirušu sa aromatičnim začinima, vrhunski ukus
Ukusno posno jelo će obogatiti svaku trpezu, a idealno je za Badnje veče
Sastojci:
- 1,8 kg krompira
- 8 čenova belog luka
- 4 grančice ruzmarina
- 8 grančica timijana
- 2 kašičice kima
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 4 šolje sojinog mleka
- 200 g biljnog sira
- 5 kašika margarina
Priprema:
U ključalu i posoljenu vodu stavite krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. U tiganj dodajte margarin (4 kašike), a zatim i mleveni beli luk i kim. Čim se margarin otopi isključite šporet.
Dodajte seckani ruzmarin i timijan, kao i muskatni oraščić, pa promešajte i sklonite sa šporeta. Kuvan krompir ocedite, pa dodajte margarin sa začinima koji ste upravo napravili.
Posolite i pobiberite, pa sipajte i mleko. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Ispasirajte, a ako želite ostavite i poneki krupniji komadić krompira. Tepsiju premažite margarinom (1 kašika), pa sipajte krompir. Pospite preostalim rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki na 180°C oko 25-30 minuta. Gotovu krompirušu ostavite da se ohladi u tepsiji 30 minuta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)