PICA OD STAROG HLEBA Iskoristite priliku da uštedite vreme i spasite namirnice od propadanja
Ostao vam je hleb? Ne brinite, ne bacajte ga. Evo načina da ga pretvorite u nešto ukusno, brzo i zgodno za svaki obrok!

Sastojci
za 4 osobe
- 500 g starog hleba, narezanog na kocke
- 2 jaja
- 700 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica vegete
- ½ kašičice šećera
- crni biber
- 250 g mocarele, narendane
- 200 g šunke
- zelene masline
- origano
Priprema
Stari hleb zalijte vrućim mliekom, pustite da upije, promiešajte rukama i ostavite da se ohladi.
Dodajte ulje, jaja, pospite vegetom, dobro izmešajte i utisnite po okrugloj tepsiji. U manjoj činiji pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko utisnutog hleba.
Dodajte mocarelu, šunku i masline pa zapecite 15 – 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Nakon pečenja pospite origanom. Poslužite toplo.
Savet
Količina hleba zavisi od toga koliko vam je hleba ostalo, pa prilagodite količinu mleka i tepsiju, a zavisi i od toga kakvu debljinu testa želite da dobijete.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)