PICA OD STAROG HLEBA Iskoristite priliku da uštedite vreme i spasite namirnice od propadanja
Ostao vam je hleb? Ne brinite, ne bacajte ga. Evo načina da ga pretvorite u nešto ukusno, brzo i zgodno za svaki obrok!
Sastojci
za 4 osobe
- 500 g starog hleba, narezanog na kocke
- 2 jaja
- 700 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica vegete
- ½ kašičice šećera
- crni biber
- 250 g mocarele, narendane
- 200 g šunke
- zelene masline
- origano
Priprema
Stari hleb zalijte vrućim mliekom, pustite da upije, promiešajte rukama i ostavite da se ohladi.
Dodajte ulje, jaja, pospite vegetom, dobro izmešajte i utisnite po okrugloj tepsiji. U manjoj činiji pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko utisnutog hleba.
Dodajte mocarelu, šunku i masline pa zapecite 15 – 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Nakon pečenja pospite origanom. Poslužite toplo.
Savet
Količina hleba zavisi od toga koliko vam je hleba ostalo, pa prilagodite količinu mleka i tepsiju, a zavisi i od toga kakvu debljinu testa želite da dobijete.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)