PICA OD STAROG HLEBA Iskoristite priliku da uštedite vreme i spasite namirnice od propadanja
Ostao vam je hleb? Ne brinite, ne bacajte ga. Evo načina da ga pretvorite u nešto ukusno, brzo i zgodno za svaki obrok!
Sastojci
za 4 osobe
- 500 g starog hleba, narezanog na kocke
- 2 jaja
- 700 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica vegete
- ½ kašičice šećera
- crni biber
- 250 g mocarele, narendane
- 200 g šunke
- zelene masline
- origano
Priprema
Stari hleb zalijte vrućim mliekom, pustite da upije, promiešajte rukama i ostavite da se ohladi.
Dodajte ulje, jaja, pospite vegetom, dobro izmešajte i utisnite po okrugloj tepsiji. U manjoj činiji pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko utisnutog hleba.
Dodajte mocarelu, šunku i masline pa zapecite 15 – 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Nakon pečenja pospite origanom. Poslužite toplo.
Savet
Količina hleba zavisi od toga koliko vam je hleba ostalo, pa prilagodite količinu mleka i tepsiju, a zavisi i od toga kakvu debljinu testa želite da dobijete.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)