KIFLICE BAŠ KAO MAMINE Napravite ovaj doručak koji će vas vratiti u detinjstvo
Napravite kiflice kakve mama pravi i vratite se jednim zalogajem u detinjstvo.
Sastojci
za 4 osobe
TESTO
- 500 ml mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 1 jaje
- 800 g mekog brašna
ZA PREMAZIVANJE
- 150 g margarina
- 1 jaje
ZA FIL
- 200 g kravljeg sira
- 1 jaje
Priprema
Zagrejati mleko da bude toplo, staviti u sud za mesenje, dodati šećer i nekoliko kašika brasna. U sve to dodati izmrvljen kvasac i sačekati da nadođe.
Nakon toga, dodati ulje, so i jaje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti mekano testo.
Prekriti testo kuhinjskom krpom i ostaviti ga na toplom da udvostruči količinu. Soba mora biti topla da bi kvasac što bolje odradio svoj posao.
Rastanjiti testo što tanje u obliku pravougaonika i po njemu narendati margarin iz zamrzivača. Saviti testo u rolnu, iseci ga na 6 delova, oblikovati loptu i opet ostaviti pokriveno da nadođe i bude mekano…
Kad isečete na 6 delova, po krajevima ce se videti margarin i treba ga malo sakriti. Rukama, nežno pritisnuti sa oba kraja testo i zatvoriti taj otvor. Tako se dobije lopta, ali je nikako ne premesivati i gnječiti.
Fil pripremiti od izmrvljenog sira i umućenog jajeta.
Na pobrasnjenoj podlozi razvijati lopte u krug, iseći na 8 trouglova, filovati i savijati kifle. Slagati kifle u pleh i tek tad uključiti rernu na 220 stepeni.
Nakon 15 minuta, premazati kifle umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni do rumene boje…
Posluživanje
Ako ne pojedete sve kifle, mozete ih zamrznuti i po potrebi zagrejati i služiti ih kao da su tek ispečene. Mogu se filovati po želji: kackavalj, sunka ili sl.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)