KIFLICE BAŠ KAO MAMINE Napravite ovaj doručak koji će vas vratiti u detinjstvo
Napravite kiflice kakve mama pravi i vratite se jednim zalogajem u detinjstvo.
Sastojci
za 4 osobe
TESTO
- 500 ml mleka
- 40 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 1 jaje
- 800 g mekog brašna
ZA PREMAZIVANJE
- 150 g margarina
- 1 jaje
ZA FIL
- 200 g kravljeg sira
- 1 jaje
Priprema
Zagrejati mleko da bude toplo, staviti u sud za mesenje, dodati šećer i nekoliko kašika brasna. U sve to dodati izmrvljen kvasac i sačekati da nadođe.
Nakon toga, dodati ulje, so i jaje i uz postepeno dodavanje brašna umesiti mekano testo.
Prekriti testo kuhinjskom krpom i ostaviti ga na toplom da udvostruči količinu. Soba mora biti topla da bi kvasac što bolje odradio svoj posao.
Rastanjiti testo što tanje u obliku pravougaonika i po njemu narendati margarin iz zamrzivača. Saviti testo u rolnu, iseci ga na 6 delova, oblikovati loptu i opet ostaviti pokriveno da nadođe i bude mekano…
Kad isečete na 6 delova, po krajevima ce se videti margarin i treba ga malo sakriti. Rukama, nežno pritisnuti sa oba kraja testo i zatvoriti taj otvor. Tako se dobije lopta, ali je nikako ne premesivati i gnječiti.
Fil pripremiti od izmrvljenog sira i umućenog jajeta.
Na pobrasnjenoj podlozi razvijati lopte u krug, iseći na 8 trouglova, filovati i savijati kifle. Slagati kifle u pleh i tek tad uključiti rernu na 220 stepeni.
Nakon 15 minuta, premazati kifle umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni do rumene boje…
Posluživanje
Ako ne pojedete sve kifle, mozete ih zamrznuti i po potrebi zagrejati i služiti ih kao da su tek ispečene. Mogu se filovati po želji: kackavalj, sunka ili sl.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)