VANILICE OD SAMO TRI SASTOJKA Prave se brzo, a tope se u ustima
Vanilice mogu da se prave na više načina. Tajna je ta da ostanu bele i ne porumene. Probajte nač recept od samo 3 sastojka.
Potrebno je
1/2 kilograma masti
2 decilitra jogurta
1 kilogram brašna
Džem od šljiva
Priprema
Jogurt i mast sjedinite varjačom. Smesi polako dodajte brašno, malo po malo. Kada smesa postane već dovoljno "brašnjava" nastavite da mešate rukama. Umesite glatko testo ručno. Upalite rernu. Formirajte loptu od testa i prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Presecite testo na dva jednaka dela. Uzmite prvo jednu lopticu pa je rasklagijajte.Uzmite malu čašicu za rakiju i time istiskajte krugove od testa. To ponovite i sa drugom lopticom od testa. Ubacite pleh sa testom u prethodno zagrejanoj rerni da se peče 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Dok su tople filujte ih džemom od šljiva.
Možda vas zanima:
BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)