VANILICE OD SAMO TRI SASTOJKA Prave se brzo, a tope se u ustima
Vanilice mogu da se prave na više načina. Tajna je ta da ostanu bele i ne porumene. Probajte nač recept od samo 3 sastojka.
Potrebno je
1/2 kilograma masti
2 decilitra jogurta
1 kilogram brašna
Džem od šljiva
Priprema
Jogurt i mast sjedinite varjačom. Smesi polako dodajte brašno, malo po malo. Kada smesa postane već dovoljno "brašnjava" nastavite da mešate rukama. Umesite glatko testo ručno. Upalite rernu. Formirajte loptu od testa i prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Presecite testo na dva jednaka dela. Uzmite prvo jednu lopticu pa je rasklagijajte.Uzmite malu čašicu za rakiju i time istiskajte krugove od testa. To ponovite i sa drugom lopticom od testa. Ubacite pleh sa testom u prethodno zagrejanoj rerni da se peče 15 do 20 minuta na 180 stepeni. Dok su tople filujte ih džemom od šljiva.
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
DOMAĆI PINĐUR Napravite najukusniju zimnicu po bakinom receptu, tajna je u jednom sastojku
Ovo je osnovna količina od koje ćete dobiti dve tegle od 800 grama. Ako želite da povećate i smanjite količinu uzmite u obzir da paprika uvek treba da bude duplo više u odnosu na paradajz
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
Komentari (0)