GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša

Ivana Pavlović

12:24

Bakina vanglica 0

Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.

gibanica sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 500 g slanog sira
  • 3 jajeta
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice kisele vode
  • 2 kašičice soli

Priprema

Podmažite uljem okrugli pleh i stavite na dno jednu koru. Poprskajte je uljem, stavite drugu koru, takođe poprskajte uljem, pa preko nje razbacajte šaku usitnjenog sira. Stavite treću koru, poprskajte uljem, razbacajte po njoj šaku sira i tako redom dok sve kore ne utrošite. Preliv: Izmešajte jaja sa šoljicom ulja, kiselom vodom i solju. Gibanicu isecite na osam jednakih delova i prelijte prelivom. Ostavite da upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading