GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 500 g slanog sira
- 3 jajeta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice kisele vode
- 2 kašičice soli
Priprema
Podmažite uljem okrugli pleh i stavite na dno jednu koru. Poprskajte je uljem, stavite drugu koru, takođe poprskajte uljem, pa preko nje razbacajte šaku usitnjenog sira. Stavite treću koru, poprskajte uljem, razbacajte po njoj šaku sira i tako redom dok sve kore ne utrošite. Preliv: Izmešajte jaja sa šoljicom ulja, kiselom vodom i solju. Gibanicu isecite na osam jednakih delova i prelijte prelivom. Ostavite da upije. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
GIBANICA SA SIROM Donosimo vam stari, tradicionalni recept, neodoljivo sočna
Omiljena srpska pita, stalno ćete da je pravite. Hrskavih kora i bogatog nadeva.
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
Komentari (0)