MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.
Potrebno je
- 5 kašika meda
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 470g mekog brašna t400
- 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite med, šećer, jaje, mleko i ulje. Dodajte prosejano brašno i sodu bikarbonu. Ručno zamesite testo. Oblikujte 25 kuglica pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, ostavite medenjake još 5 minuta u isključenoj rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)