MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.
Potrebno je
- 5 kašika meda
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 470g mekog brašna t400
- 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite med, šećer, jaje, mleko i ulje. Dodajte prosejano brašno i sodu bikarbonu. Ručno zamesite testo. Oblikujte 25 kuglica pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, ostavite medenjake još 5 minuta u isključenoj rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)