MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

10:00

Bakina vanglica 0

Savršen desert, za prave ljubitelje meda.

medenjaci
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kašika meda
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 470g mekog brašna t400
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite med, šećer, jaje, mleko i ulje. Dodajte prosejano brašno i sodu bikarbonu. Ručno zamesite testo. Oblikujte 25 kuglica pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, ostavite medenjake još 5 minuta u isključenoj rerni. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading