TURSKI KOLAČ NEVESTA TERA VODU NA USTA A gotov dok pristavite kafu
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Za krem treba:
- 150 g tečne pavlake
- 700 ml svežeg mleka+ 100 ml za premazivanje
- 2 vanile
- 150 g šećera
- 2 supene kašike skroba
- 3 supene kašike brašna
- nar - seme, za ukras
- 4 jaja
- pistaći - za posipanje
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- kokosovo brašno - za posipanje
Priprema:
Zagrejte 700 ml mleka pa dodajte brašno i šećer uz neprestano mešanje. Onda umešajte beli skrob i opet promešajte. Dodajte tečnu pavlaku i vanilu pa mešajte sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa šporeta pa ohladite i promešajte. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno pa mešajte još malo i pecite u zagrejanoj rerni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Kada se prohladi izbušite ga viljuškom i prelijte sa 100 ml svežeg mleka. Pripremljenim kremom premažite prelivene kolače. Pospite kolače kokosom.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)