KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršen za svečanu i slavsku trpezu.

kolač trostruki užitak
Printscreen

Potrebno je:

  • 200 g šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2 kašike prezle
  • 2 kašike brašna

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 6 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 250-300 g keksa
  • oko 200 ml mleka (za natapanje keksa)

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade ili
  • po potrebi čokoladnih mrvica

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte mlevene orahe, prezle i brašno, i izmešajte kašikom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pomešajte malo mleka sa smesom od prah pudinga, šećera i gustina. Ostatak mleka stavite da provri. Smesu dodajte u provrelo mleko pa kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte umućena žumanca sa 150 g šećera i mešajte na vatri da se sjedini. Kada se skroz prohladi, dodajte umućen margarin. Zatim podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodati 100 g otopljene čokolade. Premažite deo žutog fila preko kore pa preko naređajte keks natopljen u mleku. Premažite tamnim filom pa dekorišite kolač rendanom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading