KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK BOLJI OD SVAKE TORTE Dva fila, sočne kore i preliv od čokolade
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 200 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 2 kašike prezle
- 2 kašike brašna
Za fil:
- 800 ml mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 250-300 g keksa
- oko 200 ml mleka (za natapanje keksa)
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade ili
- po potrebi čokoladnih mrvica
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte mlevene orahe, prezle i brašno, i izmešajte kašikom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pomešajte malo mleka sa smesom od prah pudinga, šećera i gustina. Ostatak mleka stavite da provri. Smesu dodajte u provrelo mleko pa kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte umućena žumanca sa 150 g šećera i mešajte na vatri da se sjedini. Kada se skroz prohladi, dodajte umućen margarin. Zatim podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodati 100 g otopljene čokolade. Premažite deo žutog fila preko kore pa preko naređajte keks natopljen u mleku. Premažite tamnim filom pa dekorišite kolač rendanom čokoladom i čokoladnim mrvicama.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE PRVE NESTAJU SA STOLA Kolač koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)